Baka, baka kaka!
Jag och Jennie gjorde Päron och ingefärskaka igår! Här följer en step by step!
Ingridienser:
3 ägg
2½ dl socker
50 smält smör
1 dl mjölk
1 tsk vanilj socker
3½ dl Vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 st stora päron
4 tsk ingefära, malen.
Citron skal och saft.
Vispa ägg, vaniljsocker och socker poröst. Smält smör och häll i 1 dl mjölk. Blanda sedan dessa två!
Blanda sedan vetemjöl, bakpulver och ingefära. Häll detta i smeten. Släng sedan ner citronskal och saften. Har man inget rivjärn, gör som vi! (kreativ problemlösning!)
Skär sedan päron. Släng inte i Hela!! Dumt!
Häll upp i form. Sätt i mitten av ungen 175 C ca 40 min (tills smeten inte längre är kladdig i mitten)
Ät Smet!
Ät kaka! Mums!
Kommentarer
Postat av: Plutten
Mmmmmm, låter kanske huuuur gott som helst det där!:D
Svar; Önskar ju att jag hade ögonbryn mer som dej jag:P haha...men men. Man blir aldrig nöjd:P
Trackback